Hi allen, ik ben Robert ter Voert vanaf 2010 werkzaam bij de politie vanaf 2019 in Deurne Asten, Someren en vanaf april werkzaam als wijkagent van de Sint Jozefparochie, Vlierden en industrieterreinen van Deurne.

Hoe beoordeel jij momenteel de veiligheid op bedrijventerreinen in gemeente Deurne? Als ik naar de cijfers kijk, is de veiligheid van de bedrijventerreinen best wel op orde. Het zijn met name diefstallen en inbraken  in de nachtelijke uren en weekenden. Let wel: ik kan natuurlijk alleen maar beoordelen op gemelde feiten. De zaken waarvan geen melding of aangifte wordt gedaan, zijn niet meegenomen in de cijfers.

Hoe verloopt de samenwerking tussen politie en ondernemers op bedrijventerreinen?

Ik ben natuurlijk nieuw in deze functie en de wijken dus kan dit niet beoordelen en wil dit graag zelf ondervinden. Wat ik belangrijk vind is om regelmatig mijn gezicht te laten zien op de bedrijventerreinen en ze te leren kennen. Dus spreek me aan als je me tegenkomt.

Uit de laatste KVO-enquête bleek dat de meldingsbereidheid en communicatie met de politie de laatste jaren procentueel gedaald is. Dat is echt heel jammer. Vooral als ik deze cijfers vergelijk met buurgemeenten scoren, we op dit punt 20% lager. Ik kom heel graag te weten waar dit aan ligt. Want alleen als we het juiste en complete beeld hebben, kunnen we onze inzet en speerpunten hierop afstemmen.

Welke ontwikkelingen zie je in de aanpak van veiligheid op bedrijventerreinen?

Op steeds meer bedrijventerreinen is Parkmanagement actief. Omdat er een organisatiegraad is, creëer je meer samenhorigheid en samenwerking tussen de ondernemers op de terreinen. Kijk maar naar de werkgroep Veiligheid. Daarbij is elk terrein vertegenwoordigd. Je leert waar elkaars uitdagingen zitten en denken na hoe we dit als werkgroep kunnen aanpakken. Samen dragen we zorg voor veiligheid: de ondernemers, de gemeente, de politie, brandweer en Parkmanagement. Dit kunnen we samen nog verder ontwikkelen. Veiligheid begint met simpele dingen zoals weten wie je buren zijn en wat ze doen.

Kun je ‘best practices’ delen die ondernemers kunnen toepassen om hun pand en terrein te beveiligen?

Het is misschien een inkopper maar wat altijd helpt is camerabeveiliging, een alarminstallatie en een hekwerk. Daarnaast is de uitstraling van het bedrijf belangrijk. Is het netjes en opgeruimd of is het een zooitje? Een nette uitstraling betekent vaak ook dat alles op orde is en daarmee minder aantrekkelijk voor criminelen of criminele activiteiten.

Welke signalen wijzen op criminele activiteiten, zoals drugscriminaliteit of illegale opslag, op bedrijventerreinen?

Zoals ik al aangaf, een pand met een nette uitstraling, is minder aantrekkelijk en maakt het opvallender als er verdachte activiteiten plaatsvinden. Dus een rommelige uitstraling, nachtelijke of ongebruikelijke activiteiten maar ook aparte geuren zoals een zoete anijsgeur zijn signalen dat er iets niet pluis is.

Wat kan de politie betekenen in het ondersteunen van ondernemers bij preventie?

We kunnen in gesprek gaan, tips geven en uiteraard zichtbaar zijn op de bedrijventerreinen. En nogmaals, is er iets loos? Maak een melding of doe aangifte. Dan kunnen wij gerichter te werk gaan.

Ga naar https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen. Op basis van een paar keuzes doe je aangifte of maak je melding, dat is natuurlijk afhankelijk van wat er gebeurd is. Je kunt zelfs een account aanmaken als bedrijf en terugkoppeling ontvangen binnen je account. Zo heb je altijd inzicht in je meldingen of aangiftes via één login. Superhandig!

Contactgegevens:

Politie algemeen telefoonnummer: 0900-8844
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Spoed: 112

Facebook: https://www.facebook.com/PolitieAsten/?locale=nl_NL 
Instagram: https://www.instagram.com/politie_deurne/

Ga terug naar het overzicht